«Це великий виклик для батьків»: як карантин змінив навчання школярів

Вже не перший тиждень школярі на вимушеному карантині, уроки ж тривають навіть дистанційно. Однак своє звичне життя змінили не лише діти, але і їхні батьки.

Алгоритм вибору професії

Кожна людина хоча б раз в житті обирала собі професію.

Помилки при виборі професії

Не кожній людині вдається зробити правильний вибір професії. Щоб не виникло труднощів, перешкод, протидій тих чи інших людей при виборі професії, тобі допоможуть декілька наших підказок.

Як і навіщо розвивати навички майбутнього?

Soft skills — універсальні навички, які варто опанувати кожному, незалежно від сфери зайнятості. Їх розвитку зазвичай не приділяється належної уваги, а дарма.

В професії всі рівні!


Твоя професія-твій вибір!

Анти-паніка: Поради психолога на час карантину

Ми живемо в інформаційному потоці, який зараз переповнений негативними новинами і прогнозами, пов`язаними з епідемією коронавірусу. Проте життя триває і вимагає від нас тверезої оцінки ситуації й адекватності.

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину

Карантин — річ, звичайно, несподівана. Але цей час дистанційного навчання можна використати не тільки для захисту здоров'я, а ще й для тренування навички планування справ.

Чим зайняти дитину під час карантину – поради психологів


Відволікти дитину від телефону – не легка справа, але реальна. Якщо дитині запропонувати цікаві альтернативні ігри, вона неодмінно погодиться. Розплануйте разом із дитиною її день. Зазначте час, коли вона має пообідати, коли зробити домашні завдання, коли гратиме в комп’ютерні ігри, і що саме має обов’язково виконати по дому. Так ви зможете навчити дитину планувати свій час і любити порядок. Ось декілька варіантів, як весело і з користь провести час.

ПОРАДИ БАТЬКАМ ВІД СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГАЧОМУ ПІДЛІТКИ ПОЧИНАЮТЬ ПАЛИТИ, ВЖИВАТИ АЛКОГОЛЬ?

Результати обслідувань учнів, які мають шкідливі звички, дозволили скласти так званий рейтинг причин, що, на думку самих підлітків, відіграли найважливішу роль у прийнятті
ними згубного рішення:

ЯК БАТЬКАМ І ВЧИТЕЛЯМ СТАТИ ОДНІЄЮ КОМАНДОЮ


У ЧОМУ «КОРІНЬ ЗЛА»?
Проблема перша: ВЗАЄМНА КРИТИКА
Вчителі часто критикують батьків своїх учнів, роблячи передчасні висновки («не так виховали», «не те одягли», «не навчили»). Батьки, у свою чергу, критикують вчителів, грунтуючись на відгуках своїх дітей.

БАТЬКАМ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ АГРЕСИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ

 Результат пошуку зображень за запитом агресивна дитина   Агресія – індивідуальна аби колективна поведінка чи дія, спрямована на спричинення фізичної чи психічної шкоди або навіть на знищення іншої людини чи групи.